АМИНОКИСЕЛИНИ

 • Комплексни Аминокиселини
  Комплексни Аминокиселини

  Комплексни аминокиселини са добавки с комбинация от амино-киселини, съдържащи пълният състав от основните 20 аминокиселини, в това число заменими (3), незаменими (9) и условнозаменими (8). Протеиновата молекула е изградена от различни, а понякога и повтарящи се аминокиселини. Не винаги може да подберем така храната си че да балансираме съотношението на аминокиселинния състав, така че, да сме снабдени с всички аминокиселини в необходимите количества. Затова използването на комплексни аминокиселини под формата на добавка е много рационално решение.

 • BCAA - верижно разклонени аминокиселини
  BCAA - верижно...

  Левцин, изолевцин и валин са трите верижно разклонени аминокиселини - BCAA - съкратено от Branched Chain Amino Acid. Те са сред деветте незаменими аминокиселини, които трябва да се набавят с храната или с добавки. Верижно разклонените аминокиселини / BCAAs / съставляват 35 % от незаменимите аминокиселини в мускулите. BCAA имат силно анаболно и анти-катаболно действие. Притежават силен възстановителен ефект и драстично увеличават издръжливостта. Участват в синтеза на клетките, синтеза на хемоглобин, повишават хематокрита, серумния албумин, понижават нивата на креатин фосфокиназата и регулират нивата на кръвната захар, като потискат апетита. BCAA се метаболизират в мускулите и се използват или за белтъчен синтез, или за енергия, като предпазват собствените си структури от разпад.

 • Глутамин
  Глутамин

  Глутаминът е най-преобладаващата аминокиселина в кръвта и мускулната тъкан, която съществуваща по естествен начин в организма. Глутамин е и една от най-разпространените аминокиселини в тялото (заема около 30% от аминокиселините в плазмата). Глутамина е заменима аминокиселина, но въпреки това се води условно съществена, понеже при определени обстоятелства / каквито са интензивния спорт и вдигането на тежести /, тялото не е в състояние да произведе достатъчно количество глутамин за да посрещне нуждите си – тогава тя става много съществена. Освен за целите на културизма, където, от изключителна важност е възстановяването и предотвратяването на катаболни процеси, за да може мускулната тъкан да расте, глутамин участва и в редица важни физиологични функции , като е особено важен за поддържане здравето на стомашно-чревния тракт и имунната система. След тежка тренировка нивата на глутамин в тялото спадат до 50%. Поради тази причина това е и най-доброто време за неговия прием. След тренировка той спомага за възстановяването на мускулния гликоген. Глутамина усилва синтеза на белтъчините и увеличава нивата на някои много важни хормони отговорни за мускулния растеж. За хората които тренират, най-подходящото време за прием на глутамин е до половин час след тренировката. Sportnidobavki.com ще Ви помогне с набавянето на добър и качествен глутамин за постигане на максимални резултати от Вашите тренировкки, на достъпна цена.

 • Таурин
  Таурин

  В културизма тауринът има главна роля - има ролята на наподобяващ агент на инсулина, което води до повишаване метаболизма на глюкозата и аминокиселините. Също така предотвратява протеиновия разпад. Доказано е, че таурин стимулира покачването на глюкоза в клетките с 50%. Напоследък таурина е обичайна съставка в енергийните напитки. Честа комбинация е таурин с креатин, така съчетани, двете добавки намаляват умората в мускулите при интензивни тренировки и повишават ефективността. Таурин спомага и за по-доброто усвояване на другите добавки и подобрява клетъчната активност. Интензивни упражнения, както и други видове стрес, изчерпват нивата на таурин, затова приема на добавка съдържаща таурин към диетата не е за пренебрегване.

 • Бета Аланин
  Бета Аланин

  Приемането на добавка с бета-аланин увеличавава концентрацията на карнозин ( съединение на двете аминокиселини бета-аланин и хистидин ) в мускулите. Ефектът от това увеличено ниво на карнозин, е намалена умора в мускулите по време на тренировка и увеличава общата мускулна работа и тонус. Повече бета-аланин = повече повторения на серия. Всичко това води до високо продуктивни тренировки, а от там и до по добри резултати. С прием на бета-аланин по-лесно се понасят системни натоварвания и тренировки и по-добре се възстановява мускулната тъкан. Този се получава понеже бета-аланин намалява натрупването на хидрогенни йони, или киселини в мускулите, а увеличаването на киселинността води до отпадналост на мускулите, като възпрепятства функцията на произвеждащите енергия ензими.

 • Аргинин
  Аргинин

  Аргининът е важна аминокиселина за мускулният растеж. Аргинина стимулира отделянето на хормон на растежа и покачването на мускулна маса, потиска натрупването на мазнини и намалява риска от сърдечни заболявания. Аргинин има ключова роля при клетъчното делене и намалява времето за заздравяване на рани. Приема на аргининови добавки ускорява изхвърлянето на токсичния амоняк от тялото и подпомага имунната система. Подобрява продукцията и жизнеността на сперматозоидите.

на страница
Показване на 1 - 11 от 36 артикула
 • 16,25 лв В наличност
  AllMax Taurine е 100 % фармацефтично чист таурин, за енергия и по-добър протеинов синтез...
 • 18,00 лв В наличност
  AllMax Glutamine е глутамин с голяма чистота и високо качестово, за добро възстановяване и подтикване към нов мускулен разтеж.
 • 19,92 лв В наличност
  Аргинин повишава азотния оксид и нивата на растежен хормон. За по-бърз мускулен растеж....
 • 23,33 лв В наличност
  Течни аминокиселини с разклонена верига, висока степен на усвояване и допълнени с л-орнитин, л-аргинин, л-лизин B6 и B12.
 • 24,92 лв В наличност
  Силен аминокиселинен комплекс, съдържащ всички заменими, незаменими и условнозаменими аминкиселини. 
 • 25,17 лв В наличност
  Мощен комплекс от изграждащи аминокиселини за възстановяване и нарастване на чистата мускулна маса.
 • 26,00 лв В наличност
  AllMax Arginine HCL е 100% чист фармацевтичен аргинин. Използва се за повишаване на азотния окис, стимулатор на растежния хормон.
 • 26,00 лв В наличност
  AllMax Бета Аланин увеличава силата, намалява мускулната умора и води до висока тренировъчна интензивност...
 • 28,00 лв В наличност
  Agmatine Sulfate е аргинин при който е отстранена карбоксилната киселина. Агматин Сулфат служи за подпомагане и подсилване фокуса, мотивацията и настроението по време на тренировка.
 • 29,08 лв В наличност
  BCAA с витамин B6, за покачване на чиста мускулна маса и добро мускулно възстановяване...
 • 29,92 лв В наличност
  Л-аргинин увеличава синтеза на хормона на растежа и повишава нивото на азота в мускулите...
Показване на 1 - 11 от 36 артикула

Най-търсени

Isoflex AllMax - изофлекс протеин изолат

Isoflex AllMax - изофлекс протеин изолат

93,00 лв 105,00 лв
Ограничена специална оферта
C:VOL AllMax - добавка за след тренировка

C:VOL AllMax - добавка за след тренировка

62,00 лв 70,00 лв
Ограничена специална оферта

С намалена цена

Наскоро прегледани

Няма продукти

Меню